Duiken in Tenerife met PADI 5 star duikcentrum Aquarius dive center

Duiken in Tenerife!

12 January 2018
Duiken in Tenerife

Gelegen op zo´n 300 km voor de kust van Afrika en op slechts enkele uren vliegen van het Europese vasteland ligt een prachtige eilandengroep genaamd, “de Canarische eilanden”. Duiken in Tenerife.
Tenerife is met een oppervlakte van zo´n 2000 vierkante kilometer het grootste eiland van de Canarische eilanden. Het is een vakantie eiland bij uitstek met een gemiddelde temperatuur van 25 graden en door de grootte variatie aan land en water mogelijkheden geschikt voor het hele gezin.

Het water rond het eiland wordt beïnvloed door de zogenoemde Canarische stroom, deze stroom zorgt ervoor dat de watertemperatuur in de zomer tot zo´n 25 graden gaat en in de winter periode niet onder de 17 a 18 graden komt. Ideaal voor 12 maanden per jaar duik en snorkel plezier. Duiken in Tenerife, een must voor iedereen.

Het zicht onderwater varieert van een 10 tot meer dan 30 meter met een gemiddelde van 20.

Het maakt niet uit of je een beginner of ervaren duiker bent, door de diversiteit in het overvloedige onderwaterleven en het prachtige vulkanische landschap met o.a. overhangende rotsformaties, tunnels, grotten, drop-offs en wrakken geeft elke duik je een nieuwe ervaring en de wens om nieuwe locaties te verkennen, geen enkele locatie is hetzelfde.

Heb je nog nooit gedoken dan is dit de gelegenheid bij uitstek, helder en warm water en gegarandeerd heel veel te zien. Klik op de link voor meer informatie over een introductie duik of voor het beginnen van een PADI Open Water duikopleiding.

Duiken in Tenerife | Tenerife heeft een enorme hoeveelheid prachtige duiklocaties.

De duiklocaties waar we duiken hangt af van brevet niveau en zee condities. Het zuiden van het eiland waar we duiken is vrij beschut met over het algemeen een vrij rustige zee maar mocht de wind en of stroming een factor zijn dan kiezen we meestal een ander locatie. Veel duiklocaties hebben toegang vanaf de kant en waar nodig gebruiken we een boot.

Het onderwater leven is gevarieerd en bijzonder interessant voor onderwaterfilm en fotografie.

 


De fantastische onderwater wereld rond de Canarische eilanden in 90 seconden, oordeel bij jezelf.


Duiken in Tenerife

Kort gezegd, waarom duiken, snorkelen in Tenerife?

Mogelijkheid om te duiken en snorkelen is 12 maanden per jaar
Goed zicht
Warm water
Uitbundig onderwaterleven
Gevarieerde duik, snorkel locaties
Tenerife is makkelijk en relatief goedkoop te bereiken
Prachtig eiland voor het hele gezin
Ruim aanbod voor andere activiteiten
Mild klimaat het hele jaar door
Etc.

 

 

Wacht niet langer en boek een onvergetelijke vakantie of kom langs voor een lang weekeinde, we zijn er klaar voor.

 

It´s all Tenerife, ontdek het met Aquarius dive center!

Harry Bakker | Aquarius dive center-Tenerife